Switch to full style
Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Kariera solowa Neila?

09-06-2010, 9:20

Witajcie,
od poniedziałku do kupienia druga solowa płyta Andy Bella (Erasure) i w związku z tym zadałem sobie pytanie, które teraz tu zadaję:
Czy możliwa jest/była kariera solowa Neila?
W którą stronę poszedłby? Klasyczne klimaty?

Dx2

Ps. Ja uważam, to w tej chwili prawie za niemożliwe.
Chyba na początku lat 90tych była szansa, ale teraz.....

Re: Kariera solowa Neila?

09-06-2010, 17:39

Nie ma co się angażować w solową twórczość. Po co? Płyta Andy'ego Bella bardzo słaba i niech to będzie przestrogą. A Neil pewnie poszedłby w klimaty elektronicznych ballad, zwiększył też użycie gitary akustycznej oraz elektrycznej.

09-06-2010, 20:58

Po mojemu mogłyby to być klimaty Noela Cowarda coś w rodzaju XX Century Blues. I to mogłoby być niezłe... Tylko czy komercyjne :roll:

10-06-2010, 13:06

Przyklad Dave'a Gahana pokazuje ze nie warto. Poza tym mogłaby na tym ucierpieć wewnętrzna spójność PSB! Pamietam ze w jednym z wywiadow Chris na pytanie o solowe kariery odpowiedzial, ze gdyby obydwaj wydali solowe plyty i obydwie z nich poradzily by sobie jednakowo źle albo dobrze to byloby OK. Gdyby jednak jeden z nich osiagnal sukces a drugi nie - moglby byc problem :D

10-06-2010, 21:22

Myslę, ze chłopaki funkcjonują na zasadzie jednolitego, uzupelniającego sie organizmu i muzyka Chrisa zyje z tekstami Neila i na odwrót. Niech tak zostanie.

10-06-2010, 23:06

Ja uważam że ciekawą rzeczą byłby podwójny album Pet Shop Boys np pt "Apart", gdzie CD1: Neil T, CD2: Chris L. (coś jak Back To Mine)
oba krążki zawierałyby własne "solowe" kompozycje Neila i Chrisa, wg własnego widzimisię. myślę że Neil poszedłby w kameralne, liryczne, być może nawet ambientowe rejony, a Chris stworzyłby drugie "Relentless", w pełnym wymiarze.

i myślę, że to byłby czad!

12-06-2010, 10:10

Jakoś nie widzę solowej kariery Neila, może już trochę na to za późno...
Zdecydowanie wolę Pet Shop Boys jako duet niż chłopaków z osobna!

14-09-2010, 20:57

Można by tak nazwać, że w jakimś stopniu solowym wybrykiem Neila był zespół Electronic :)

--
Pozdrawiam
Jacek Wiśniewski - Anthares
www.jacekwisniewski.com

22-09-2010, 1:50

Dx2 napisał(a):Witajcie,
od poniedziałku do kupienia druga solowa płyta Andy Bella (Erasure) i w związku z tym zadałem sobie pytanie, które teraz tu zadaję:
Czy możliwa jest/była kariera solowa Neila?
W którą stronę poszedłby? Klasyczne klimaty?
Ps. Ja uważam, to w tej chwili prawie za niemożliwe.
Chyba na początku lat 90tych była szansa, ale teraz.....

...chyba nierealne aby osiągnął sukces osobno.
Jestem fanem Erasure i Depeche Mode, ale stwierdzam, że solowe płyty Gahana, czy Bella są słabe. Dla fanów DM i Erasure to taka ciekawostka, a nowych słuchaczy raczej swoimi płytami nie przyciągną. To wszytko pasuje do siebie, pracuje, współgra, uzupełnia nawzajem wtedy gdy tworzą razem w zespole. I tak samo ma się sprawa z PSB.

...chociaż życie pisze różne historie... :)

22-10-2010, 19:04

http://www.youtube.com/watch?v=1QP76-_VXbA

jakiś solowy numer Neila :)
Odpowiedz