Fajny film widziałam/em..

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Fajny film widziałam/em..

Postprzez da house n-gineer » 03-03-2010, 16:47

Magdalena napisał(a):
da house n-gineer napisał(a):
dok7 napisał(a):Na prawdę komuś się podobał "Rewers" ??

W niedzielę rozdanie Oscarów:)

świetny film: aktorstwo, scenariusz i zdjecia!

I muzyka.

Opinie o "Rewersie" są skrajne, ale na pewno warto go obejrzeć.

nie słyszałem złych...
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Sex: Petshopboy

Postprzez verybilingual » 03-03-2010, 17:43

Ja ostatnio byłem w kinie na ''Autorze Widmo''. Bardzo mi się podobał. Zimny, stonowany thriller. Nieco szpiegowski, nieco polityczny. Bez niepotrzebnych fajerwerków, wysadzania co drugiego samochodu i mordobicia.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 03-03-2010, 17:57

AUTOR WIDMO - bdb film.
Całościową opinię wyraziłem w tym temacie 21.02 o godz. 18'25.
Pawle - mam nadzieję, że NAPRAWDĘ Ci się ten film spodobał... :) ;)
dafio-cat

Postprzez ralph » 03-03-2010, 18:20

Autora widmo jeszcze nie widzialem, ale wczoraj mialem okazje obejrzec (i to w kinie!-pomimo faktu, iz ten film nie bedzie w Polsce w kinach wyswietlany :shock: - tutaj brawa za wyobraznie dla warszawskiego kina Kultura!)The Hurt Locker.
Ten obraz cos w sobie ma. Bez zbytnich gmatwań i szumu pokazuje zycie zolnierzy w Iraku. Jest napiecie, emocje i oszczedny, nieprzegadany scenariusz. Nie ma zadnych upiekrzen, ale tez nie ma epatowania tragedią i cierpieniem. Kilka dni zolnierzy na froncie. Zwykli ludzie - niezwykla hostoria, bo choc znamy wojne z telewizji i wszyscy slyszelismy o niej mnostwo, nie wiemy jak wyglada naprawde, oczami zolnierzy saperow. Ten film rozszserza nasze horyzonty telewizyjny przekaz. Bez fajerwerkow i starnia sie by film byl czyms wiecej niz tworcy sobie zalozyli. Oszczędny w środkach, prosty, ale dający do myślenia. Lubie takie proste, choć mocne i pełne treści filmy! Nie wiem czy zasluguje na wygrana, ale jesli chodzi o caloksztalt, wg mnie jest lepszy od Avatara, Up, District 9 czy Inglorious Basterds (jak na razie widzialem tylko te sposrod nominowanych do Oscara za najlepszy film) i ma bardzo dobry scenariusz! 7/10
Dzis ide na "Up In The Air" - zobaczymy jak mi sie spodoba.
ralph
Home And Dry

Postprzez verybilingual » 03-03-2010, 18:27

Jak stary jest ten film, tj. ''Locker''? Mi się zdaję, że teraz powstaje wokół niego duży szum, natomiast......na samym początku 2009 roku oglądałem ten film na laptopie w ramach moich prywatnych lekcji angielskiego. Niestety wydał mi się bardzo nudny :(
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 03-03-2010, 19:19

To film z 2009 roku premiere w USA (i dlatego jest nominowany do Oscarow za rok 2009) mial w pierwszej polowie 2009, natomiast w roznych miejscach na swiecie byl pokazywany na festiwalach juz w 2008. Film faktycznie moze wydawac sie nudny, zwlaszcza jesli (i to dotyczyczy moim zdaniem wszystkich filmow) oglada sie go na komputerze. W tym wypadku jednak polscy dystrybutorzy zanotowali taką wtopę, jakiej nie pamietam od kiedy na serio fascynuje sie filmem (kilkanascie lat)i nie wprowadza jednego z najglosniejszych i juz najczesciej nagradzanych w USA, filmu ubieglego roku!! :shock: My naprawde zyjemy w bardzo prowincjonalnym kraju :evil: Wszyscy niestety beda skazani na ogladanie go na komputerach, DVD itd, a wiec w gorszych rozpraszajacych warunkach. Tym bardziej sie ciesze ze mam szczescie mieszkac w Warszawie (a co z widzami z innych miast?? :| ) i zalapalem sie na jeden z niewielu pokazow. Mnie wciągnął, moze dlatego ze nie nastawialem sie na typowy film wojenny z efektami itd...

CIEKAWOSTKA: Jesli Hurt Locker zdobedzie Oscara dla najlepszego filmu, bedzie najmniej dochodowym zwyciezca w historii.
ralph
Home And Dry

Postprzez Magdalena » 04-03-2010, 14:30

Magdalena napisał(a):
świetny film: aktorstwo, scenariusz i zdjecia!

Opinie o "Rewersie" są skrajne, ale na pewno warto go obejrzeć.

nie słyszałem złych...

Moi znajomi byli trochę rozczarowani "Rewersem" ("taka reklama, a taki zwykły film"), a inni nudzili się.
Ale jak wiemy, odbiór filmu/muzyki jest zawsze bardzo indywidualny.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 04-03-2010, 18:00

Obrazek

Ja jutro idę na ten film.
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 05-03-2010, 1:06

Up In The Air.
Fenomenalny.
ralph
Home And Dry

Postprzez miharu » 06-03-2010, 21:08

verybilingual napisał(a):Jak stary jest ten film, tj. ''Locker''? Mi się zdaję, że teraz powstaje wokół niego duży szum, natomiast......na samym początku 2009 roku oglądałem ten film na laptopie w ramach moich prywatnych lekcji angielskiego. Niestety wydał mi się bardzo nudny :(
No, superfascynujący to na pewno nie jest. Ale można na niego popatrzeć jak na dokument - wtedy można przymknąc oko na ewentualne mielizny. ;)
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne