Wasze niemuzyczne fascynacje.
Odpowiedz

Re: Fajny film widziałam/em..

06-02-2010, 22:17

Ależ drogi kolego - przemyślana jak najbardziej; wskazuję co mi się podobało,niestety ogólnie wrażenia na mnie nie wywarł-widzisz nawet zgadzamy się w opinii dot.wspomnianego aktora; tym razem film tego reżysera tak pozytywnie mnie nie zaskoczył :-)
Ostatnio edytowano 07-02-2010, 17:48 przez balshoy, łącznie edytowano 1 raz

06-02-2010, 23:21

Bękarty są rewelacyjne! moim zdaniem najlepszy film Tarantino, wolę go nawet od Pulp Fiction, które z czasem trochę się "zjechało".
gorąco kibicuje, aby to właśnie ten film zgarnął głównego Oscara.

07-02-2010, 0:05

Ja wstrzeliwuje sie w srodek. Bardzo dobry film, choc bez rewelacji (o wiele bardziej wole Pulp Fiction i uwielbiam Death Proof!). Super Brad Pitt i Christoph Walz. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie scena kiedy wlascicielka kina smieje sie demonicznie a jej obraz jest wyswietlany juz nie na ekranie a na dymie! Ginacy hitlerowcy, ogien, dym i smiejaca sie z zaswiatow mloda zydowka. To wygladalo jak dawne horrory, cos w tym stylu - prawdziwy dowod geniuszu Quentina! I jeszcze jedno - jego filmy trzeba ogladac z przymruzeniem oka ;)
Co do Oscara - nie widzialem jeszcze wszystkich 10-ciu nominowanych, wiec poki co sie nie wypowiadam, ale mysle ze to nie ten kaliber by wygrac glowna nagrode, choc zdarzalo sie ze filmy lzejsze (Zakochany Szekspir) wygrywaly zaskakujac i pokonujac np. Szeregowca Ryana.

PS.
Mowie wam: obejrzyjcie Death Proof! to druga czesc filmu wchdzacego w zestaw Grindhouse (pierwszej Planet Terror - w rezyserii Rodrigueza nie polecam) niesamowite kino samochodowe, klimat, zdjecia, swietna rola Kurta Russela - film wojenny Q.Tarantiono juz znacie - obejrzyjcie film samochodowy w jego rezyserii - dla mnie bomba!

07-02-2010, 0:13

ralph napisał(a):Mowie wam: obejrzyjcie Death Proof! to druga czesc filmu wchdzacego w zestaw Grindhouse (pierwszej Planet Terror - w rezyserii Rodrigueza nie polecam) niesamowite kino samochodowe, klimat, zdjecia, swietna rola Kurta Russela - film wojenny Q.Tarantiono juz znacie - obejrzyjcie film samochodowy w jego rezyserii - dla mnie bomba!

Ha! a ja polecam dokładnie odwrotnie! Planet Terror to coś dla tych co lubią sztukę mięsa w horrorze, która oczywiście jest bardzo nie serio :)

07-02-2010, 3:11

Z tym sie zgadzam. ja jakos nie przepadam, wiec polecam czesc Quentina Tarantino! ;)

08-02-2010, 20:43

"Królowie ulicy"
Całkiem niezły dramat policyjny. Szkoda tylko, że w głownej roli dali Keanu Reevesa - co prawda bardzo lubię tego sympatycznego aktora, ale zdaję sobie doskonale sprawę, że grać to nie umie zanadto, biedak. :lol: No i tu nie udźwignął roli, strasznie drewniano wypadł. Szkoda. Film ma potencjał, dałoby się go uratować, gdyby w głównej roli dano kogoś innego, albo choć Reevesowi dodac partnera.. trochę by 'rozładował' kolegę pinokia. :mrgreen: Ale i tak nieźle się oglądało.

"Avatar"
W odpowiednim wątku: viewtopic.php?f=21&t=502&start=50

Co do Oscarów, to trzymam kciuki za Mistrza Hansa Zimmera - musi być zwycięstwo! :) Skandaliczny jest brak RDJ w gronie nominowanych aktorów pierwszoplanowych. :evil:

08-02-2010, 22:09

miharu napisał(a):Co do Oscarów, to trzymam kciuki za Mistrza Hansa Zimmera - musi być zwycięstwo! :) Skandaliczny jest brak RDJ w gronie nominowanych aktorów pierwszoplanowych. :evil:

ja tez trzymam kciuki za Hansa Zimmera - jestem jego fanem od ponad 12 lat! Od czasów filmu Peacemaker! RDJ - Robert Downey Jr. Nominacja za Sherlocka Holmesa? eee, bardzo go lubie, super gosc, ale bez przesady! ;)

Co do Sherlocka Holmesa - bo chyba nic o tym filmie nie pisalem - udany film. Niesamowity wizerunek Londynu - sluszna nominacja za scenografie, rekwizyty, wnetrza i ogolnie rzecz biorac scenografia - duzy plus. Bardzo udanie wypada Downey Jr, jaki Jude Law. Milo zobaczyc Guy'a Ritchi'ego w dobrej formie rezyserskiej. Zastanawiam sie czy sprobuje wciagnac na wyzszy poziom aktorski (o ile to mozliwe) Jasona Stathama - jakby nie bylo jego odkrycie. Sherlock Holmes 8/10 - bardzo dobry.

11-02-2010, 20:53

ralph napisał(a):ja tez trzymam kciuki za Hansa Zimmera - jestem jego fanem od ponad 12 lat! Od czasów filmu Peacemaker!
Ja trochę krócej, bo od czasów "Gladiatora". Najbardziej chyba uwielbiam OST do "Helikoptera w ogniu" (sam film też świetny) - lubię te wyróżniające się, charakterystyczne soundtracki Zimmera.
ralph napisał(a):Zastanawiam sie czy sprobuje wciagnac na wyzszy poziom aktorski (o ile to mozliwe) Jasona Stathama
Wątpię, by się dało. Statham wielkim aktorem nie jest zdecydowanie. :lol: Ale do filmów, w jakich występuje, czyli do nawalanek, tyle wystarczy. :geek:

12-02-2010, 23:32

Ja bardzo lubie Transportera im wyzszy numer tym bardziej! ;) Jesli juz mowa o nim to polecam Angielska robote i oczywiscie wspominany juz Przekret i dla odmozdzenia i posmiania sie Crank - ale tylko pierwsza czesc!

21-02-2010, 19:25

THE GHOST WRITER ( AUTOR WIDMO).
Najnowszy film Romana Polańskiego.
Świetne kino bez szybkiej akcji, bez efektów specjalnych, bez wyobrażeń na temat przyszłości...(SF).

ZNAKOMITY film. Jak dla mnie jeden z lepszych Polańskiego. Jak to często bywa, antyamerykański w wymowie, ale jak się trochę zastanowić po tym seansie - to nie wiem czy Polański nie ma racji...( poza tym, że terroryzm wg mnie trzeba tępić wszelkimi dostępnymi środkami...).
Świetna gra aktorów, szczególnie główna rola - "naiwniaka" ghostwritera( nigdy nie pada nawet jego imię w tym filmie- chyba się nie mylę...?)- Ewana McGregora. Pierce Brosnan - też świetny,2 główne role kobiece - niesamowite(Olivia Williams, Kim Catrall), poza tym w epizodzie James Belushi i 95 letni Eli Wallach!!!
Nastrojowe zdjęcia utrzymane w szarawo - niebieskiej tonacji Pawła Edelmana.
I ta zdawkowa dawka muzyki - która pokazuje jeszcze więcej szczegółów filmu...
To trzeba zobaczyć, ale też idąc na ten film trzeba wiedzieć, że to nie kino rozrywkowe. Tu trzeba sporo myśleć,"widzieć" - nawet przy oglądaniu.
A po seansie, to myślenie wcale nie zanika.
Wręcz przeciwnie...
TO CAŁY POLAŃSKI...
10*/10***
Odpowiedz