piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez verybilingual » 30-03-2010, 15:06

Ja lubię Odrę i życzę im jak najlepiej. Natomiast marzy mi się sezon, gdy spadnie Legia z Wisłą :D A
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 31-03-2010, 22:44

Arsenal:Barcelona (2:2)

co za mecz!! uwielbiam takie dramaty. a wydawało się po pierwszej połowie, że FCB totalnie zjada Arse, że statystyka strzałów na bramkę i podań ośmiesza Londyn. po dwóch golach Zlatana myślę sobie, koniec. a tu tymczasem jakby to ktoś reżyserował - Walcott, a potem karny - i ten bohaterski Fabregas. jego postawa zasługuje na najwyższy szacunek! aż mi się oczy zaszkliły jak patrzyłem jak kuleje :) no i szacunek na Henry'ego, uwielbiam takie smaczki.

Chris Lowe musiał szaleć :) chociaż jakoś sobie tego nie wyobrażam. lubię Barcę, lubię Hiszpanię (poza Realem), ale zawsze, zawsze jestem za Anglią, nawet jeśli nie gra ani jeden Anglik :D życzę im odwagi na Camp Nou.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 31-03-2010, 23:26

Mowy nie ma! 8-) Barcelona powinna prowadzic ze 4:0 do przerwy, kartka dla Puyola byla totalnie z kapelusza :shock:
Na Camp Nou Arsenal nie bedzie mial wiekszych szans. Jak dla mnie dziwna jest dzisiejsza slabsza forma Interu... nic nie pisze zeby nie zapeszac przed 1/2 finalu... ;)

PS. Poza tym Chris jest chyba fanem FC Liverpool ? Wiadomo natomiast na pewno, ze za Arsenalem jet Martin Gore z DM. :)

btw... zaczynacie juz myslec o Mundialu? ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez gun_boy » 01-04-2010, 0:01

eliks napisał(a):[...] ale zawsze, zawsze jestem za Anglią, nawet jeśli nie gra ani jeden Anglik :D

Eliks, masz we mnie wielkiego kumpla, bo ja tez zawsze (szczegolnie na MŚ) kibicuję w pierwszej kolejnosci Anglikom (bo nasi zbyt szybko odpadaja :) )
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez Dx2 » 01-04-2010, 7:39

Chris jest fanem Arsenalu.
Kiedyś przy okazji promowania "Fundamental" w Pro7 rozmawiali o błędzie Lehmanna.
Wielkim fanem "Kanonierów" był też Denton "The Bear" Connell. (R.I.P.)
Dx2
Administrator

Postprzez eliks » 01-04-2010, 9:19

Chris jest na 100% fanem Arsenalu. kiedyś jak były stare pytania i odpowiedzi udało mi się go zapytać (!) jaki ma dzwonek w komórce, i Chris odpowiedział, że jakąś tam piosenkę Arsenal London.
Dodatkowo fani Arsenalu o tym wiedzą i Chris ma nawet jakieś honorowe członkowstwo klubu kibica czy cuś takiego... plus oczywiście śp "Niedźwiedź".

Ralph - karny + czerwona dla Puyola rzeczywiście trochę za ostra kara, ale przyznasz że on się nie certoli w obronie i gra na całego :) chwilami na granicy faulu. Wydaje mi się, że to była kartka w stylu sędziego Webba - "bo zawodnik nagrabił sobie wcześniej i teraz się doigrał".

a w tym roku mundial jakoś wyjątkowo mnie nie podnieca. i tak sporo meczy przegapię, bo będę na wyjazdach wakacyjno-koncertowych :)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez gun_boy » 03-04-2010, 21:11

Świetny mecz w Poznaniu, Lech-Legia 1:0 :D

Komentowalismy ten mecz z Dx2 na biezaco, sms-ami. Bylismy zgodni co do tego, ze widowisko popsuli sedziowe, choc Huberta Siejewicza mialem zawsze za bardzo dobrego arbitra. To, co jednak wyprawiala dzisiaj trojka sedziowska, wola o pomste do nieba. Drobiazgowe faule, bledy przy spalonych, niepotrzebne zolte kartki... Na szczescie nie udalo sie sedziemu wypaczyc wyniku meczu, bo chociaz nie podyktowal ewidentnego karnego dla Lecha (i jeszcze ukaral Lewandowskiego za symulowanie faulu), to Kolejorz na szczescie bramke zdobyl (po kapitalnym rzucie wolnym Stilica).

To byl naprawde fajny mecz, szkoda ze Polonia frajersko przegrala z Wisla - takiego klopsa bramkarskiego ostatni raz widzialem w wykonaniu Boruca w meczu z Irlandia Pln. ;)

Wszystko wskazuje na to, ze o "majstra" bije sie juz tylko Wisla z Lechem, chociaz w naszej lidze nigdy nie wiadomo co sie moze zdarzyc ;)
Ostatnio edytowano 03-04-2010, 21:20 przez gun_boy, łącznie edytowano 1 raz
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez balshoy » 03-04-2010, 21:12

No i LECH-LEGIA 1-0 wg. mnie jak najbardziej zasłużenie
Wiśle się udało, a moja Lechijka też jakoś wykaraskała się, choć już miała dwójkę w plecy;
ale jeszcze będzie się działo ;)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Dx2 » 03-04-2010, 21:57

Niestety sędziowie nie mili dzisiaj najlepszego popołudnia.
Najpierw w meczu Manchester - Chelsea, a potem na Lechu.
Bardzo dobry mecz, Lech wygrał zasłużenie.
Jeśli chodzi o kartkę dla Lewandowskiego, to sędzia musiał tak postąpić tzn. nie dając karnego stwierdzał próbę wymuszenia a za to karzemy kartką.
Dobra informacja z I ligi Widzew i Łks wygrały swoje mecze - rosną szanse na Ekstraklasę dla Łodzi.
Dx2
Administrator

Postprzez dafio-cat » 06-04-2010, 18:29

Lech wygrał zasłużenie.
Jak STILIĆ walnął bramkę, to podskoczyłem do góry o wiele centymetrów... :)
Bo, choć jestem z Mazowsza - nie lubię Legii...
A, poza tym LECH jest w Polsce piłkarsko najlepszy. Ale czy tabela końcowa to potwierdzi - to już zupełnie inna sprawa...
I powinni anulować kartkę Lewandowskiemu...
dafio-cat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne