Fajny film widziałam/em..

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Fajny film widziałam/em..

Postprzez Wiewiórka » 18-04-2011, 17:23

Obrazek

Evelyn SALT to agentka C.I.A . Daniel Olbrychski wmówił w czasie przesłuchani że Salt to agentka wywiadu Rosyjskiego.To jest właśnie ten film w którym to Olbrychski z takim wielkim entuzjazmem opowiadał ze zagrał przy boku Angeliny Jolie. Jakoś się dziwnie oglądało Olbrychskiego w tym filmie. Film nie jest zły, można go obejrzeć ale nie wciąga.
ocena 7/10.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Sex: Petshopboy

Postprzez Wiewiórka » 19-04-2011, 21:23

ObrazekObrazek

Postanowiłem, ale z wielkimi obawami obejrzeć ten film, który to pojawił się już na DVD.
Reżyserem jest Robert Rodriguez znany z takich filmów jak Desperado(1995) zagrał tam
Danny Trejo znany jako Maczeta albo film Sin City(2005) tam zagrała Jessica Alba.
Ogółem film w stylu killBill. Jeżeli chodzi o jakieś efektowne walki Seagal to nic :| zbytnio nie zobaczycie.
Jedynie Alba pokaże, do czego są przeznaczone buty na wysokim obcasie. :lol: Jeżeli ktoś lubi filmy w stylu KillBill to zapewne trochę mu się to spodoba, ale bez żadnych tam rewelacji. Ocena 7/10
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 29-04-2011, 12:44

Obrazek

Obejrzałem film Wyspa Strachu ale nic ciekawego. :| Młoda para jedzie w podróż poślubną na przepiękną wyspę hawajską. Niestety, sielankę przerywa wiadomość że na wyspie grasuje brutalny morderca. Do pary przyłączają się jeszcze dwie pary aby razem było bezpieczniej. Zagrał tam np. Milla Jovovich Jedynie w tym filmie fajne są krajobrazy. Odniosłem wrażenie że czasami jak by nałożone komputerowo. Ogółem nie warto tego oglądać. :)
Ocena 3/10
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez balshoy » 18-05-2011, 11:56

coś co mnie "zabiło" :) cała seria..dla mnie niesamowicie zabawna; przy tym odcinku niemalże przepona mi poszła ;)
szukałem info o aktorze dubingującym ( Jarosław Boberek - użyczał głosu królowi Julianowi) a znalazłem Reggae Rabitts!

ps. nie wiem dlaczego, ale gdy wchodzę na youtube to pod tym linkiem filmik chodzi bez problemu, a tu na forum ciągle jakiś błąd?
ale gdy klikam podwójnie to w nowym oknie filmik otwiera się już bez problemu...
jakby bo zajrzycie na youtube
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Wiewiórka » 07-08-2011, 18:26

Hejka

Obejrzałem film ,,Piąty wymiar””( Triangle) główna bohaterka jest Jess zagrał ją Melissa George –znana z filmu 30 dni mroku.

Jess wybiera się z grupą znajomych jachtem na wycieczkę niestety ale dopada ich burza
jacht ,którym płynęli ulega zniszczeniu. Pojawi się okręt –widmo postanawiają wejść na pokład i tutaj zaczynają się kłopoty.
Obrazek

Całkiem dobry 8/10
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 14-08-2011, 18:12

Hejka ;)

Ja ostatnio postanowiłem sobie kupić w empiku taki film jak Ptaki.
The Birds Alfred Hitchcock film z roku 1963 Klasyka kina.
Fajne jest to ze w tym filmie wykorzystywali już tzw. Blue box ale ta technika dopiero w 1963 raczkował i zastosowali tzw. żółte tło a nie niebieskie.
W każdym oczywiście filmie Hitchcock pojawiał się i znikał na ,krótko w filmie i to jako tzw. statysta że trzeba by było jego wypatrywać. W tym filmie pojawił się z dwoma pieskami jak wychodzi z Pet shop (boys)
http://www.thingsinmovies.com/alfred-hi ... the-birds/
W wielu przypadkach te ptaki były malowane lub nakładany był obraz na obraz.
A my myślimy ze technika jest dziś super ,nie prawda nic nowego z tego co widać.
Efekty specjalne ale nie komputerowe były znane w tamtych latach.
Była taka scena ze nasi bohaterowie byli w pokoju i z kominka wylatuję stado małych ptaków i łatają po pokoju tak naprawdę to tych ptaków nie było były nakładane obraz na obraz i domalowywane.
ObrazekObrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Petek » 18-10-2011, 13:19

Witajcie!

Cykl: Moje ulubione filmy...

"Martwa Cisza"/"Dead Calm"
Thriller, Australia*, 1988/89
Reżyseria: Phillip Noyce
Scenariusz: Terry Hayes - na podstawie powieści Charles'a Williams'a
Wyk.: Nicole Kidman** jako Rae Ingram,
Sam Neill jako John Ingram,
Billy Zane jako Hughie Warriner

John Ingram (Sam Neill) - oficer australijskiej marynarki wojennej, powraca z rejsu do domu... Dowiaduje się, że Jego synek zginął w wypadku samochodowym, a Jego żona Rae (Nicole Kidman) jest w śpiączce. Kiedy Rae budzi się ze śpiączki, przez długi czas pozostaje w szoku, ma ogromne wyrzuty sumienia, czuje się odpowiedzialna za śmierć synka. John zabiera Rae w rejs luksusowym jachtem. Ma ogromną nadzieję, że taka podróż na pełnym morzu ukoi Jej ból. Oboje stopniowo godzą się z losem. Pewnego dnia na horyzoncie, pojawia się opuszczona, tonąca łódź... Na szalupie ratunkowej podpływa do jachtu Ingramów rozbitek - Hughie Warriner (Billy Zane) i... Na tym zakończę.

Emisja: dziś, o godz. 20:00, w TVN7.

Nie wiem, jak Wy, ale ja rezerwuję wieczór i oglądam jeden z moich ulubionych filmów... ;)

* Uwielbiam kino australijskie (filmy fabularne i dokumentalne). Od nastolatka fascynuje mnie Australia - a to przez Kylie Minogue! :oops: :D Nie przepadam za filmami fabularnymi prod. USA! :P
** Nicole Kidman i Kylie Minogue, to moje ulubione (australijskie) Aktorki!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez Wiewiórka » 21-10-2011, 10:50

Petek napisał(a):* Uwielbiam kino australijskie (filmy fabularne i dokumentalne). Od nastolatka fascynuje mnie Australia - a to przez Kylie Minogue! :oops: :D Nie przepadam za filmami fabularnymi prod. USA! :P
** Nicole Kidman i Kylie Minogue, to moje ulubione (australijskie) Aktorki!

Jeżeli chodzi o australijskie aktorki to właśnie Melissa George jest taka i ma chyba korzenie polskie.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 29-10-2011, 15:02

Czasami lubię sobie zakupić coś starego, ale uważam ze to klasyka kina (tak mnie się wydaje :roll: )
Dwa filmy to Lęk Wysokości i Young Frankenstein takiego mało znanego reżysera jakim jest Mel Brooks (właściwie Melvin Kaminsky) . Lęk wysokości jest to tak mała parodia filmów Alfreda Hitchcocka. W jego filmach występowała stał obsada aktorów np. Gene Wilder pamiętamy tego aktora z filmu See No Evil, Hear No Evil razem z Richard Pryor.
Zagrali tak samo w innej komedii, którą to pamiętam, miałem kiedyś na VHS. 8-)
Stir Crazy znany jako Czyste szaleństwo.
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 25-11-2011, 19:45

Ostatnio zakupiłem film
Filmik zbytnio mało znany. Kolacja z arszenikiem (The last Supper)
film z roku 1995 reż Stacy Title. Jude w tej roli Cameron Diaz i czworo jej przyjaciół
m.in. Paulie (Annabeth Gish znana z roli agentki Moniki Reyes z archiwum X)
organizują uroczyste kolacje. Na jedna z nich trafia przypadkowo niesympatyczny
gość Zack militarysta i wielbiciel Hitlera. Dochodzi do awantury, podczas której intruz zostaje przypadkiem zadźgany nożem. Przyjaciele postanawiają uwolnić świat od jemu podobnych i decydują ,że na kolejne kolacje będą zapraszać kolejne podobne osoby z dziwnymi poglądami na świat. Jednym z głównych celów będzie Ron Perlman zagrał jego
Norman Arbuthot ja jego sobie kojaze z Akademii Policyjnej 7 grał tam Constantin Konali.

http://www.filmweb.pl/film/Kolacja+z+ar ... 1995-10556

Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne