piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez eliks » 26-05-2009, 11:29

jedna kwestia mnie interesuje - incydent na pożegnaniu Maldiniego. nie chcę osądzać zachowania niektórych kibiców, ale IMHO to fanatyzm - kiedyś Paolo coś tam powiedział, a oni po takiej karierze i kawale życia i talentu jaki zafundował Milanowi i całej piłce włoskiej nie potrafili uczcić chwili. czy sympatycy tego klubu, i sympatycy klubów w ogóle, mogliby się do tego odnieść? bo może ja tu czegoś nie rozumiem, ale ja tego gościa pamiętam jeszcze z mistrzostw w '90 - takiemu weteranowi należy się odrobina szacunku...

no i jakie typy na jutro? bo ja mam rozterkę - niby zawsze jestem za anglikami, ale jakoś nie podobają mi się wybujałe ambicje Fergusona.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez balshoy » 26-05-2009, 19:00

co do Maldiniego..nie widziałem incydentu, coś tam słyszałem piąte przez dziesiąte, więc nie mogę się odnieść do sprawy...ale na pewno Maldini to był zawsze nad wyraz emanujący wręcz spokojem i elegancją...kultura, jaka u Makaroniarzy a szczególnie obrońców jest rzadka; Włosi uwielbiają podszczypywać, łapać , prowokować...w tv rzecz jasna nie mogłem zobaczyć wszystkiego ;) hmm, w jego przypadku wydaje się,ze nigdy nie posuwał się do takich zagrywek, które są po prostu hańbiące i uwłaczające - sam trochę grałem i mam taki osąd na tę sprawę; jak wygrać to pokazać swoją wyższość w uczciwej rywalizacji, jak przegrać, to z honorem.

co do jutrzejszego meczu...niech wygra Barca, bo wydaje mi się słabsza ;)

a teraz ciekawostka z nieoficjalnej strony Lechii

Tomasz Zimoch, jeden z najlepszych komentatorów radiowych, był obecny w sobotę na meczu Lechia - Wisła.
Na swoim blogu "Moje 29 zdań" tak komentuje swój pobyt w Grodzie nad Motławą:

W Gdańsku jak zawsze było fajnie. Tym razem spędziłem tam kilkanaście godzin, ale Gdańsk to morze możliwości. To hasło jakim miasto się reklamuje, promuje ma uzasadnienie. Morze możliwości...ładnie to brzmi. Ładnie było i w sobotę na stadionie Lechii. Fajny mecz, wiele emocji, wypełniony po brzegi stadion, kapitalna atmosfera. I niby to powinno być normą, ale to jednak nadal jest wyjątkowe, więc już dzisiaj zgłaszam Lechię do nagrody Fair Play. Za organizację, atmosferę, otoczkę itd.itp w związku z meczem piłkarskim Lechia Gdańsk - Wisła Kraków. Za udowodnienie wszystkim niedowiarkom, że może być normalnie czyli miło na polskich stadionach.

Więcej na blogu Tomasza Zimocha: Moje 29 zdań
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez ralph » 26-05-2009, 19:22

Co do jutrzejszego finału: szampan już się mrozi... ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez Trójmieścianin » 26-05-2009, 22:31

MU jutro wygra nie ma innej opcji :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Trójmieścianin
What Have I Done To Deserve This?

Postprzez gun_boy » 26-05-2009, 22:41

Panie i Panowie (bo i panie ostatnio zagladaja do tego watku ;) )

sercem jestem za Barcelona, ale z tego co ostatnio widzialem w Primera Division i Premiership, to ManUtd wydaje mi sie silniejszy...

Niech to bedzie mecz finalowy, jakiego dawno nie bylo w LM - i niech wygra lepszy! :D
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez ralph » 26-05-2009, 22:50

Prawda jest taka, ze mecz finalowy to wlasnie jeden mecz. Tutaj moga zadecydowac niuanse, jedna sytuacja, akcja, dyspozycja dnia, geniusz (Zidane w finale z Bayerem Leverkusen - pamietacie ta bramke?) Obydwie druzyny maja moim zdaniem dosyc rowne szanse, choc faktem jest ze obrona Barcelony jest nieco przetrzebiona... :|
ralph
Home And Dry

Postprzez Petek » 27-05-2009, 11:03

Witam kibiców futbolu!

Jeżeli chodzi o finał CHL - kibicuję MU, ponieważ nie przepadam za klubami piłkarskimi z południa!!! :P :)

Chciałbym, aby w rozgrywkach CHL, było 16 drużyn (czyli tyle, co kiedyś)! Moim zdaniem 32 kluby to za dużo! To wszystko traci na jakości! A co Wy o tym sądzicie? Ucieszyłby Was powrót do starej formuły?

Na razie!
Ostatnio edytowano 27-05-2009, 22:52 przez Petek, łącznie edytowano 1 raz
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez yarek37 » 27-05-2009, 12:32

MU - FC Barcelona 2:0
yarek37
DJ Culture

Postprzez ralph » 27-05-2009, 13:29

Moim zdaniem 32 kluby to jest dopiero jakosc! Kiedys bylo tak, ze wiele uznanych druzyn, majacych w danym sezonie swietny sklad, nie wchodzilo do CL i gralo w Pucharze UEFA. Teraz mozna smialo powiedziec, ze wszyscy najlepsi w danym sezonie graja w CL, nie brakuje w zasadzie nikogo.
Niecałe 8 godzin...
ralph
Home And Dry

Postprzez dafio-cat » 27-05-2009, 15:17

Całym sercem jestem za Barceloną... :)
dafio-cat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne