Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez eliks » 22-03-2013, 10:44

Posłuchałem na gorąco i nie zrobiła na mnie DELTA dobrego wrażenia. Muzyka ciekawa, owszem - ale jednostajne i powolne kompozycje razem tworzą album po prostu nudny. To oczywiście tylko pierwsze wrażenie - ale ono też się liczy.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Re: Koncerty w Polsce: 2014

Postprzez verybilingual » 22-03-2013, 12:05

A nie można tego było napisać w temacie o zespole ;)? Przenoszę.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Peter » 22-03-2013, 20:03

Chylę czoła przed Dave'm. Napisał o wiele lepsze piosenki niż Martin Gore. Gore się już chyba wypalił.
Peter

Postprzez ralph » 25-03-2013, 19:20

Jesli ktos z Was potrzebuje biletow na lipiec - dzis pojawiaja sie na eventimie bilety na plyte, na Golden Circle!! Mnie wlasnie udalo sie kupic bilet na GC! :D Trzeba caly czas odswiezac strone, pojawiaja sie co kilka minut.
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 29-03-2013, 17:23

Powoli odszczekuję - płyta jest bardzo dobra! Narazie najbardziej podoba mi się Angel
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 29-03-2013, 18:49

A i owszem, jest, ale "Angel" to jeden ze słabszych numerów, za dużo tam czegoś, wogóle kompozycje Gahana są jakby lepsze.
Peter

Postprzez dafio-cat » 30-03-2013, 19:13

eliks napisał(a):Powoli odszczekuję - płyta jest bardzo dobra! Narazie najbardziej podoba mi się Angel
No właśnie . Delta Machine do wielu ludzi dociera po czasie, i chwała im za to że dostrzegają to po czasie. Najważniejsze jest to, by pisać zawsze swoje prawdziwe opinie - niczym i nikim nie sterowane. A tak dopowiadając Angel zyskuje bardzo po czasie. Ale ten song nie ma szans na top-5 z tej płyty. :)
dafio-cat

Postprzez verybilingual » 31-03-2013, 19:29

Ja swojego zdania nie zmieniłem. To dobry album, minimalnie gorszy od poprzedniego. Niezbyt przebojowy, z kilkoma mieliznami i świetną produkcją.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 31-03-2013, 20:02

Ja też swojego zdania nie zmieniam. Sounds Of The Universe to bardzo słaby album Depeche Mode. Delta Machine to świetny album Depeche Mode - z najlepszą produkcją Hillera pośród PTA, SOTU i DM.
dafio-cat

Postprzez Peter » 31-03-2013, 20:15

Dafio, uwielbiam Cię, kontynuuj, gdyż Twoje posty są solą tego forum. Dm nie jest łatwą płytą, ale bardzo ją lubię, zyskuje na kolejnych przesłuchaniach. Nawet mi się "Heaven" i "Angel" zaczęło podobać. Nie jest to może brzmienie melodyjne, al czy kiedykolwiek ich muzyka takową była? Wątpię. Ta muzyka zawsze była kwadratowa.
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka