HURTS

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: HURTS

Postprzez ralph » 27-08-2010, 14:57

Ja tez właśnie wysłuchałem całego Happiness i muszę przyznać ze jest po prostu słabe. Zupełnie bez... jaj. Bez polotu. Smęcenie do jednostajnego rytmu. W dodatku po przesłuchaniu kilku piosenek zaczyna mnie męczyć głos wokalisty - no nic nie poradzę! :( Oprócz wyjątkowego na tej płycie i moim zdaniem najlepszego (a przez to zawyżającego oczekiwania) Wonderful Life nie ma tam nic ciekawego oprócz Silver Lining (udany początek). Poza tym nie trafia do mnie przekaz - pretensjonalny - jaki serwuje nam Hurts. Wszystko jest szaro-bure, ciężkie itd... Można takie przesłanie mieć, ale trzeba umieć wyjść poza wyeksploatowaną formę, nadać jej świeżości. Faktem ze jest ze są sprawni - to muzyka na poziomie, ale bez tego "czegoś". To wszystko już gdzieś słyszałem. Lubie lata 80' ale dziś mamy rok 2010 i nawet jeśli ktoś inspiruje się tamtym okresem powinien dodać coś od siebie, zrobić coś nowego (jak DM na ostatniej płycie - inspirowane latami 80' ale wciąż na swój sposób odkrywcze - a dodam że nie jestem jej fanem), a Happiness to płyta, można by powiedzieć skopiowana żywcem z lat 80ych. Nie zmienia to faktu, że chłopaki mają talent i potencjał, ale ja już czekam na drugą płytę. :) Niech zainwestują swój czas w coś co ma więcej siły przekazu. Myślę że na mój punkt widzenia wpływa to że jestem fanem DM i szybko wychwytuje podróbki. Poza tym miałem chyba zbyt wysokie oczekiwania. Lata 80' są świetne. Depeche Mode też, ale oni są jedni. Trzeba iść swoja drogą. Życzę im żeby się wyrobili, póki co, po pierwszym przesłuchaniu:
Hurts "Happiness" - 3/10 :|

PS. Obiecuję, że jeszcze kilka razy posłucham Happiness i wtedy może dorzucę coś więcej, bo mimo wszystko Hurts to debiut, który choć nie zasługuje na mój zachwyt, to na pewno należy mu się uwaga.
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 27-08-2010, 16:52

Ja obiecuję sobie, że nie przesłucham Happiness nigdy więcej. Gniot jakich mało.......
Peter

Postprzez Rysiek » 27-08-2010, 17:13

Nie rozumiem waszego aż tak wielkiego rozczarowania tym albumem, nie jest zachwycający to fakt, ale jest bardzo solidny. Silver Lining, Wonderful Life, Sunday, Better Than Love to naprawdę bardzo mocne akcenty tej płyty. Zdecydowanie bardziej podchodzi mi nostalgiczny charakter Hurts niż np. radosne Scissor Sisters. Happiness to kawał dobrego synthpopu (6.5/10)
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 27-08-2010, 18:05

Jak ktoś jest jednoznacznie negatywnie nastawiony przed odsłuchem (jak Peter) i nie da nawet drugiej szansy, to ciężko z tego co wyskrobać. Ja również uważam, że to porządna płyta.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Peter » 27-08-2010, 19:09

Rysiek napisał(a):Nie rozumiem waszego aż tak wielkiego rozczarowania tym albumem, nie jest zachwycający to fakt, ale jest bardzo solidny. Silver Lining, Wonderful Life, Sunday, Better Than Love to naprawdę bardzo mocne akcenty tej płyty. Zdecydowanie bardziej podchodzi mi nostalgiczny charakter Hurts niż np. radosne Scissor Sisters. Happiness to kawał dobrego synthpopu (6.5/10)

Powiem tak, to jest synthpop, ale taki raczej dzisiejszy ( czyli czytaj słaby) bardziej przypomina dzisiejsze DM z okresu PTAka. Nie rozumię tych nawiązań do lat 80 tych. Każdy kto zna piosenki DM, Yazoo czy Soft cell to słyszy, że to brzmi inaczej, ciężej, mniej atrakcyjnie.
(1/10)
Peter

Postprzez Dx2 » 29-08-2010, 19:38

Płyta Ok - dobrze zrobiona. Rzeczywiście trochę smętna jak na synthpop.
O co chodzi z Veroną?
Zamówiłem w HMV z autografami.
Mi wizerunkowo przypominają Bros:

Obrazek

Pzdr
Dx2

Ps. W Uk na 21 w singlach.
Dx2
Administrator

Postprzez ralph » 29-08-2010, 21:06

Jeśli ktoś z Was używa twittera, oto profil Theo z Hurts:
http://twitter.com/theohurts
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 01-09-2010, 21:11

Słuchałem dziś. "Wonderful Life" fajne - to nie cover, dla tych co nie słyszeli :) - ale reszta albumu zbyt "współczesna" jak dla mnie. Może kiedy indziej...
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Extended_nude_mix » 03-09-2010, 22:27

2 single + 1 album. 320 kilo. bon apetit.

BETTER THAN LOVE
24.05.2010

Obrazek

01. Better Than Love
02. Mother Nature
03. Better Than Love (Jamaica Remix)
04. Better Than Love (Tiefschwarz Mix)

Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/416898455/Better_Than_Love.rar.html

WONDERFUL LIFE
23.08.2010

Obrazek

01. Wonderful Life
02. Affair
03. Wonderful Life (Arthur Baker Remix)
04. Wonderful Life (Mantronix Remix)
05. Wonderful Life (Freemasons Remix Radio Edit)

http://rapidshare.com/files/416891577/Wonderful_Life.rar

HAPPINESS
06.09.2010

Obrazek

01. Silver Lining
02. Wonderful Life
03. Blood, Tears & Gold
04. Sunday
05. Stay
06. Illuminated
07. Evelyn
08. Better Than Love
09. Devotion
10. Unspoken
11. The Water

http://rapidshare.com/files/416886090/Happiness.rar
Extended_nude_mix
Suburbia

Postprzez dok7 » 06-09-2010, 13:33

Jesteście bardzo surowi wobec tego zespołu. Ostatnio po przeczytaniu tej dyskusji załatwiłem se ich album i słucham namiętnie w samochodzie.
Album jest ok (najlepsze piosenki to świetna "Wondelful life" oraz "Stay" ). Album nie jest zły:) W samochodzie się fajnie słucha:) 7,5/10 :)

Zapraszam do głosowania w Radiu Zet:
pozycja 22. Hurts "Wonderful life" : http://www.radiozet.pl/liga-hitow/
"All the way back home at midnight
You were sleeping on my shoulder..."
dok7
Left To My Own Devices

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka