To może być mały szok, szczególnie dla tych, co dobrze znają dyskografię SS, ale płyta warta polecenia. Na początku ciężko mi wchodziła. Klimat bardziej mroczny, bardziej przytłaczający niż w przypadku chociażby ''Ta-Dah''. Utwory nieoczywiste, w modnej ostatnimi czasy stylistyce retro-new-wave-viva-la-80's. Brak na ''Night Work'' potencjalnych hitów, ale po kilku spinach wchodzi gładko do głowy. Jeśli komuś się nie spodoba, to pretensje może kierować do....PSB , bo to oni polecili Jackowi i kompanom współpracę ze Stuartem Pricem. Ciekawe kiedy w końcu jakaś kolaboracja na linii PSB-SS się nam trafi
20.09.2010 Orchestral Manoeuvres In The Dark - "History of Modern"
Tracklista: 01 New Babies: New Toys 02 If You Want It 03 History of Modern (Part I) 04 History of Modern (Part II) 05 Sometimes 06 RFWK 07 New Holy Ground 08 The Future, the Past, and Forever After 09 Sister Mary Says 10 Pulse 11 Green 12 Bondage of Fate 13 The Right Side?
Chciałem o tym napisać, ale admin mnie uprzedził: P Bedzie to synthpop, zresztą dwie piosenki już można odsłuchać w dobrej jakości, OMD to klasa sama dla siebie. A z premier płytowych czekam na planowane na koniec roku albumy Madonny i Sophie Ellis Bextor.
Nowa płyta OMD Kto wie jaka jest data wydania singla? Bo różnie podają .Album ma się ukazać 20 września ale spotkałem się z datą 4 październik. Pomysł na tytuł albumu zrodził się krótko po tym, jak wokalista Andy McCluskey zabrał córkę na wystawę sztuki o nazwie The History Of Modernism. Oto pełna tracklista: "New Babies: New Toys" "If You Want It" "History of Modern (Part I)" "History of Modern (Part II)" "Sometimes" "RFWK" "New Holy Ground" "The Future, the Past, and Forever After" "Sister Mary Says" "Pulse" "Green" "Bondage of Fate" "The Right Side?"
If You Want It
Jeszcze ten pan o którym to ostatnio rozmyślałem sobie. Co u niego słychać bo słyszałem że strącił słuch i nie będzie więcej nagrywać płyt. Płyta nazywa się Going Back wychodzi 13 września 2010r
01 Girl (Why You Wanna Make Me Blue) 02 (Love Is Like A) Heatwave 03 Uptight (Everything’s Alright) 04 Some Of Your Lovin’ 05 In My Lonely Room 06 Take Me In Your Arms (Rock Me For A Little While) 07 Blame It On The Sun 08 Papa Was A Rolling Stone 09 Never Dreamed You’d Leave In Summer 10 Standing In The Shadows Of Love 11 Do I Love You 12 Jimmy Mack 13 Something About You 14 Love Is Here And Now You’re Gone 15 Loving You Is Sweeter Than Ever 16 Going To A Go-Go 17 Talkin About My Baby 18 Going Back
Bardzo czekam na album Phila! Mam wielka nadzieje zobaczyć go wreszcie na zywo - nawet na jakims kameralnym wystepie, gdziekolwiek!Nikt mnie tak nie rozluźnia i nie odstresowuje jak Phil Collins (razem z Genesis lub osobno) Tutaj teledysk do pierwszego kawalka z plyty:
24 września nowy album wydaje Ace of base!!!! Będzie to chyba hit jesieni, w necie można obejrzeć wideo do "All for you" i posłuchać 4 pozostałe piosenki. Na albumie będzie ich 18. Tytuł: "The golden ratio".