Maria Magdalena byla w czasach Chrystusowych grzesznica (czyt. prostytutka), ktora sie nawrocila. O ile dobrze pamietam, to wlasnie w jej sprawie Jezus powiedzial: "Kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci w nia kamieniem".
Tyle wiem i tak ja kojarze ten kontekst piosenki - moge sie jednak mylic
Nie da się ukryć - to imię ma raczej czarny PR i jedna Madzia Karwowska rewolucji nie mogła uczynić Ale dzięki niej (MK) nastąpiła moda na Magdaleny w Polsce. Czego jestem dowodem
A do tej pięknej piosenki mam sentyment, bo była na jednym z pierwszych winyli jakie miałam.
cos chyba faktycznie jest z tym czarnym PR-em wobec tak pieknego imienia, ktore m.in. Ty nosisz Czy przypominasz sobie festiwal starych hitow w drodze powrotnej z Berlina.. "Przyjaciol masz caly rok wokol siebie..."
With the plane and the lathe The work never drove you mad You're a maker, a creator Not just somebody's Dad
Serdecznie dziękuje za informacje. Spodziewałem się innej wersji ale będę musiał tą zaakceptować. Ale jak każdy tak twierdzi to będzie taka prawda.. dzięki pozdr
Nocny mężczyzna
nieznajomi mówią o moim życiu zmiany one będą stać po mojej stronie
rewelacja na stacji śledzi mężczyznę masz rację w tym momencie jestem w męczarniach słyszę znów Twój głos
mówię mężczyzno jesteś moim nocnym mężczyzną nie mogę uciec przed Twym głosem w radio próbuję ale nie mogę dlatego , że bardzo Cię potrzebuję mężczyzno jesteś moim nocnym mężczyzną przytul mnie w swojej pajęczej sieci nocny mężczyzno
złości drą mój umysł strony przeglądam, by zabić czas
daleko do ranka, słyszę ostrzeżenie z granicy masz rację w tym momencie jestem w męczarniach słyszę znów Twój głos
mówię mężczyzno jesteś moim nocnym mężczyzną nie mogę uciec przed Twym głosem w radio próbuję ale nie mogę dlatego , że bardzo Cię potrzebuję mężczyzno jesteś moim nocnym mężczyzną przytul mnie w swojej pajęczej sieci nocny mężczyzno .
Ostatnio edytowano 17-10-2010, 15:57 przez Wiewiórka, łącznie edytowano 2 razy
cos chyba faktycznie jest z tym czarnym PR-em wobec tak pięknego imienia, które m.in. Ty nosisz Czy przypominasz sobie festiwal starych hitów w drodze powrotnej z Berlina.. "Przyjaciol masz caly rok wokol siebie..."
tlumaczac jakby tekst tej piosenki niewiele mozna wywnioskowac moze chodzi o to, ze ktos nie bedzie Maria Magdaleną moze chodzi jej o porownanie do Marii Jezusa, ze nie bedzie po prostu taka swieta
Wideoklip nakręcano w Los Angeles na dachu hotelu Chaton Maman.
"Wokół mojego serca"
czasami wracam do roku 85 do lipca, kiedy lato było w pełni my mięliśmy się dobrze wiesz, czego nie można kupić za pieniądze jeden pocałunek na łóżku ciężarówki gorący deszcz dopełnił naszego szczęścia powiedziałeś słowa, które nic nie znaczą ale Ty będziesz mój
to toczy się wokół mojego serca hej, hej, co za zbrodniarz życie będzie zataczać koła wszystko wokół mojego serca hej, hej, to jest jak niebezpieczna gra boję się, że stracisz swoje zaufanie w miłość
dobry przyjaciel w najciemniejszą noc czujesz się zaślepiony, ale moja miłość spogląda kocim okiem podążaj za jej światłem musisz podążać za światłem pewnego dnia staniesz twarzą w twarz i zobaczysz,
Ostatnio edytowano 17-10-2010, 16:01 przez Wiewiórka, łącznie edytowano 1 raz
Piosenka Stop For A Minute Sandra wystąpiła „gościnie” w niemieckim serialu pt.Tatort Salu Paluodcinek 201. Tutaj jest fragment tego serialu Gdzie Sandra śpiewa w barze Klik
Gra tam aktor który przypomina mi naszego aktora Marka Włodarczyka (Zawada –Kryminalni) Na początku myślałem że to jest on.. Bo wyemigrował do Niemiec gdzie grał dużo w serialach drugoplanowy .A może to on?
"Zatrzymaj się na minutę" będę próbować będę próbować nie stracić siebie jeśli Ty zlekceważysz tę tajemnicę otwórz znów swoje oczy nawet Ty możesz spróbować czy nie sądzisz, że męczysz się daremnie i kim zamierzasz być, być teraz?
zatrzymaj się na minutę lepiej zmień w porę swoje serce zatrzymaj się na minutę możesz uwierzyć w tą cząstkę mnie będę Cię chronić od tego, w co się pakujesz jeśli poczekasz zatrzymaj się na minutę
polegam polegam na szansie, wiesz iż Ty i ja moglibyśmy czuć jak jedno otwórz się i zacznij znów rozejrzyj się dookoła czy nie rozumiesz, o co mi chodziło i kim zamierzasz być, być teraz?
zatrzymaj się na minutę lepiej zmień w porę swoje serce zatrzymaj się na minutę możesz uwierzyć w tą cząstkę mnie będę Cię chronić od tego, w co się pakujesz jeśli poczekasz zatrzymaj się na minutę
i co Ci pozostało dokąd zamierzasz iść? ten smutek w Twoim życiu, w Twoim życiu kim byłeś, byłeś teraz?
zatrzymaj się na minutę lepiej zmień w porę swoje serce zatrzymaj się na minutę możesz uwierzyć w tą cząstkę mnie będę Cię chronić od tego, w co się pakujesz jeśli poczekasz zatrzymaj się na minutę ...
Ostatnio edytowano 17-10-2010, 16:12 przez Wiewiórka, łącznie edytowano 1 raz
Piszę o tym w temacie filmowym, ale pewnie nie wszyscy śledzą ten wątek... W CIACHO Patryka Vegi, jest duża część filmu, gdzie wykorzystano EVERLASTING LOVE SANDRY... Polecam!!!
Jeśli chodzi o Everlasting Love to uważam, że teledysk do tego utworu jest REWELACYJNY. Sandrę jako taką zawsze lubiłam a Maria Magdalena jest moją faworytką . Dla mnie kontekst tu jest jeden. MM była jawnogrzesznicą (jak to fajnie brzmi ale powtarzam za Ewangelią), która po spotkaniu Chrystusa nawróciła sie i poszła za Nim. Jej też jako pierwszej ukazał sie po zmartwychwstaniu. Sandra śpiewa, że nigdy nie była MM w związku z czym nie oczekuj, że sie nawrócę i pójdę za tobą kimkolwiek myślisz, ze jesteś.