FRYDERYK 2010

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

FRYDERYK 2010

Postprzez da house n-gineer » 23-02-2010, 15:33

oto nominacje:

http://muzyka.onet.pl/0,2132309,newsy.html

Faworyci: Hey, Kayah, Marcin Bors jako produkcja, Gaba Kulka. a Reni pobije sie z Anitą :D

jako album zagraniczny znowu wpieprzono jakieś rockowe gówno Alice In chains - nikt nie plasuje tych płyt w czołówce!
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Sex: Petshopboy

Re: FRYDERYK 2010

Postprzez dok7 » 23-02-2010, 16:01

Jedynie tyle dobrze że nominowali Depeche Mode:)
"All the way back home at midnight
You were sleeping on my shoulder..."
dok7
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 23-02-2010, 18:12

da house n-gineer napisał(a):oto nominacje:

http://muzyka.onet.pl/0,2132309,newsy.html

Faworyci: Hey, Kayah, Marcin Bors jako produkcja, Gaba Kulka. a Reni pobije sie z Anitą :D

jako album zagraniczny znowu wpieprzono jakieś rockowe gówno Alice In chains - nikt nie plasuje tych płyt w czołówce!

Żebym nie powiedział o niektórych twoich faworytach jakie to gówno :evil: ;)

Alice In Chains nagrali świetni album :ugeek: Dużo lepszy niż jakie U2 czy Empire Of The Sun, którzy też są w tej kategorii nominowani.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ~Nemesis~ » 23-02-2010, 20:45

verybilingual napisał(a):
Alice In Chains nagrali świetni album :ugeek: Dużo lepszy niż jakie U2 czy Empire Of The Sun, którzy też są w tej kategorii nominowani.

Dokładnie, aż mnie zaskoczyły te słowa! :?
Przecież to dobry zespół!
~Nemesis~
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez da house n-gineer » 24-02-2010, 10:57

Faworyci których wymieniłem nie są mimi, lecz faworytami Fryderyków.

Ja nie słucham rocka ( this is how I learned to hate rock'n' roll), ale skrytykowałem tu dziwną prawidłowość, że zawsze, co roku jest nominowana 1 grupa rockowa w kategorii zagranicznej, choć wiele bardziej udanych i wybitnych płyt ukazało sie w innych gatunkach muzyki. O płycie Alice in Chains nie słyszałem NIC w ub roku, a naprawdę śledze prasę muzyczną i różne gatunki - również te, które są mi obce.

Gala ma sie odbyc w Teatrze wielkim, więc moze bedą jacyś goście spoza Polski...
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez verybilingual » 25-02-2010, 14:10

da house n-gineer napisał(a):Ja nie słucham rocka ( this is how I learned to hate rock'n' roll), ale skrytykowałem tu dziwną prawidłowość, że zawsze, co roku jest nominowana 1 grupa rockowa w kategorii zagranicznej, choć wiele bardziej udanych i wybitnych płyt ukazało sie w innych gatunkach muzyki. O płycie Alice in Chains nie słyszałem NIC w ub roku, a naprawdę śledze prasę muzyczną i różne gatunki - również te, które są mi obce.

Skoro nie słyszałeś, to tym bardziej tak nie pisz. Ja oczywiście śledzę wszystko, co dzieje się w muzyce i powrót Alice In Chains był jednym z najbardziej oczekiwanych, więc nie wiem jak to możliwe, że przegapiłeś ;)
Aczkolwiek już spotkałem się na tym forum z osobami, które nie słyszały wcześniej (dopóki PSB nie nagrali tego utworu) ''Viva La Vida'', więc nic nie powinno mnie już dziwić :)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 25-02-2010, 17:44

A ja napiszę z "innej beczki".
Te "fryderyki 2010" w ROKU CHOPINOWSKIM... , wiecie gdzie można sobie wsadzić??? :lol:
Fryderyk w "Swoim 200 leciu" przewraca się chyba w grobie.
WSTYD... :?
dafio-cat

Postprzez Dx2 » 25-02-2010, 22:30

Dafio, gdy prześledzisz większość ważnych/mniej ważnych nagród muzycznych, to widać zmiany:
Coraz bardziej liczy się sprzedaż, a nie jakieś "Jury" czy inna grupa trzymająca nagrody.

Dafio, a może pokusisz się o Swoje nagrody np: Dafiątka ;) ?
Dx2
Administrator

Postprzez da house n-gineer » 26-02-2010, 16:24

verybilingual napisał(a):
da house n-gineer napisał(a):Aczkolwiek już spotkałem się na tym forum z osobami, które nie słyszały wcześniej (dopóki PSB nie nagrali tego utworu) ''Viva La Vida'', więc nic nie powinno mnie już dziwić :)

Nalezę do tych osób :D
:D :) ;) :) :D ;)

Raz tylko słyszałem strzęp 1 piosenki coldplay. ale mechanizm jest prosty: nie mam TV, oglądam te filmy które sobie kupię / które lubię, mam setki CD i tysiace mp3 więc słucham tez tylko tego czego lubię - radia nie trawię :słucam jedynie fadanego Tok FM i chilloutowego, niekomercyjnego Chili Zet, więc rzadko trafiam na przypadkową dla mnie muzyke.takie to mamy czasy.
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez dafio-cat » 26-02-2010, 17:28

Dx2 napisał(a):Dafio, gdy prześledzisz większość ważnych/mniej ważnych nagród muzycznych, to widać zmiany:
Coraz bardziej liczy się sprzedaż, a nie jakieś "Jury" czy inna grupa trzymająca nagrody.

Dafio, a może pokusisz się o Swoje nagrody np: Dafiątka ;) ?

Adminie, Dx2, nie przesadzaj. Np. - sprzedaż - od czego to zależy - od jakości???
Nie mam aż takich ambicji, by "swoje nagrody...". Popisałeś się sarkazmem, ale chyba zbyt rozbudowanym... ;)
Wyrażam dosyć ostro swoje zdanie, jestem przynajmniej na 100% prawdziwy - wg samego siebie...
Nie patrzę, co komu pasuje.
Dlatego np. BARDZO CENIĘ Justynę Kowalczyk :!:
Coś ma ze mnie, albo ja z Niej... ;) :) :D :lol:
I JUTRO BĘDĘ PODWÓJNIE ZA NIĄ TRZYMAŁ KCIUKI, BY WYGRAŁA Z TYM ASTMATYCZNIE NAKOKSOWANYM CYBORGIEM z Norwegii.
Statoil ma u mnie przerąbane. Przerzucam się na SHELL. :) - to taka opinia przy okazji...
Dx2 - nie bierz tego przypadkiem - "do siebie"... :)
dafio-cat

Następna strona

Powrót do Muzyka