Zakładam wątek o zespole, którego (o dziwo) jeszcze tutaj nie było. Okazja jest, bo Erasure 3 października wydaje nowy album. Zwiastuje go nagranie poniżej:
Przyznam się szczerze, że chciałem już wcześniej założyć wątek o Erasure, ale zwykle w takich wątkach trwa ciągła walka: Kto lepszy PSB czy Erasure. Ich nowy album wyprodukował Frankmusik, który będzie ich gościem na amerykańskiej (+1 koncert w Kanadzie), wrześniowej części trasy wspierającej wydanie "Tomorrow's World". Sam singiel wydawany jest niejako dwa razy od 29.08 wersja jednoutworowa do ściągnięcia, a na fizycznym (+ remiksy) dopiero 26.09. Trudno wróżyć sukces na listach, bo radio w Uk niechętnie umieszcza go na swoich playlistach np. BBC brak ...
Gdy pojawił się "The Light At The End Of The World" jakiś tydzień słuchałem codziennie, ale po miesiącu przerwy wiele stracił.
Ja osobiście nie rozumiem tej mentalności,dalczego ten zespół jest poruwnywalny= z pet shop boys. Może dlatego że jest tam kawiszowiec i jest ich dwóch.
najprościej mówiąc, porównywalny dlatego, że to też zespól grający muzę elektroniczną; poza tym , Vince Clarke, jakby nie patrzeć główny twórca pierwszej płyty DM, często w póżniejszym okresie stosował te same "patenty" dla mnie najlepszy w ich wykonaniu był początek lat 90; podobnie, jak eliks, lubię ich covery ABBY, to taka tryskająca energią elektronika
dok7 napisał(a):Mi ten zespół zawsze będzie się kojarzył z tą piosenką:
"Always" (singiel i klip z 1994 roku, #4 na Hit List UK)* - uwielbiam to! hmm... Kawałki z "Abba Esque" (EP'ki wydanej w 1992 r., #1 na Hit List UK) - lubię! Z dyskografii Erasure, mam DVD "Hits! The Videos" (teledyski + materiały z koncertów + wywiady).
* To moja dedykacja dla Naszej Koleżanki z Forum (nie mogę podać imienia), która przechodzi trudny okres... Nie jest Jej lekko! Na Naszym Forum, pojawia się, jako "Gość".
Setlista trasy: Sono Luminus Always When I Start To (Break It All Down) Blue Savannah Fill Us With Fire Drama You've Got To Save Me Right Now Ship of Fools / Alien (acoustic) Victim of Love Chorus Breathe Push Me Shove Me I Lose Myself A Whole Lotta Love Run Riot Breath of Life Sometimes Chains of Love A Little Respect Oh L'Amour
PS. Zamawiając album w HMV macie szanse spotkania z Erasure w Londynie na próbie przed koncertem.