Switch to full style
Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.
Odpowiedz

Alphaville

19-11-2010, 13:40

Dzisiaj się ukazuje nowy album po 13 latach o tytule "Catching Rays On Giant" Jak dla mnie takie sobie to jest, owszem kilka piosenek to bardzo wysoki poziom, ale to nie to co było na początku. Płyta na 4. Więcej napiszę jak dogłębniej się wsłucham. Mi głos Golda do złudzenia przypomina wokal Mortena Harketa.... :shock:
Nie znoszę tylko "Gravitation Breakdown" a fajne jest "Carry your flag" czy "Call me" czy pierwsza piosenka. "Phantoms" też niezłe.

Re: Alphaville

21-11-2010, 23:31

Uwielbiam Alphaville, uwielbiam też a-ha - i głosy Golda i Harketa rozpoznam wszędzie, nawet po ciemku :) ale podobieństwa nie dostrzegam, poza tym że obaj panowie, oprócz ciekawej barwy, mają naprawdę niezłą skalę.

Nowego albumu Alpha jeszcze nie słyszałem, ale nadrobię :) Tymczasem muszę przyznać że "Forever Young" (album) po latach brzmi lepiej niż myślałem. Genialna, perfekcyjna płyta!

Re: Alphaville

06-11-2012, 16:55

Jakieś podobieństwo jest, ponoć wydają nową płytę "Strange Attractor". Premiera planowana na 2013. Byle by nie było 1000000 odsłony "Carry Your Flag" a może być albumowe "Sweet Dreams".
Odpowiedz