Switch to full style
Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.
Odpowiedz

depeche mode ranking

22-03-2009, 23:22

Jest tu trochę osób ceniących DM :)
Skoro Piotr Stelmach w PR3 zapowiedział podobny ranking, jak to jest w przypadku PSB, więc proszę przedstawcie swoje propozycje...
Pięć najlepszych wg. Was utworów DEPECHE MODE
moja piątka wygląda następująco:
A QUESTION OF TIME
BEHIND THE WHEEL
PERSONAL JESUS
WORLD IN MY EYES (moja ulubiona)
SUFFER WELL

Re: depeche mode ranking

23-03-2009, 0:38

Balshoy, to sie jak wiekszosc rzeczy na swiecie zmienia, ale nadzien dzisiejszy wymieniam tak:

The Sun and the Rainfall
Black Celebration
Rush
Everything Counts
Waiting For the Night

jesli ta piatka poleci na Gwardii, w co nie wierze, bede spelnony ;)

23-03-2009, 12:46

Ost. Zerkałem na forum DM. Pełno tam ludu .Fajni by było u nas tyle ludzików.
Jeżeli chodzi o DM to ostatniego albumy nie słyszałem –a szkoda może i dobry.
Upodobania piosenkami DM zmieniają mi się jak w kalejdoskopie.
Policy of truth
World in my eyes
Only When i lose Myself (fajny klip)
Useless
Enjoy the silence

Oryginalny nie jestem w moim wyborze standard :) .Ale pamietam to chyba był rok 98
Jaki był duży wysyp singli DM wszystkie ,tylko wiadomo te białe kruki szybko znikały z pulek .Tak samo OASIS. Gdy promowali płytę BE here now , pełno singli. ost zakupiłem na aukcji Alegro singla OASIS ,,Roll with it”(z plyty What”s the story)Morning Glory :?:
Ostatnio na MTV leciał koncert Oasis ,,ale już nie mieli tej świeżości w kroku”
:lol: Glos Liama Gallaghera jak by zachrypły. Ale piosenka z (what’s the story...Champagne Supernova- super .

23-03-2009, 12:58

World in my eyes
Never let me down again
Dangerous
In your room
Home

To tak na dzień dzisiejszy, ale generalnie są to utwory, które wręcz uwielbiam.

23-03-2009, 14:00

Ja moglbym pisac co dzien inna wersje swojej piatki :D Co do tego typu zestawien ostatnio na forum DM i osobno na forum U2 odbyla sie ciekawa zabawa: Wyspa. Z listy wszystkich utworow zespolu forumowicze eliminowali najmniej lubiane az do finalowej, najbardziej lubianej przez ludzi forum 5ki utworow. Mysle ze u nas tez mozna by cos takiego zrobic, tylko musimy poczekac az bedzie jeszcze troche wiecej ludzi, a z tego co widze wciaz nas przybywa! Chetnie bym sie tego podjal ;)

Co do DM(kolejnosc przypadkowa, nie podejmuje sie wartosciowania mojej 5ki):

Policy Of Truth
Nothing
Nothing's Impossible
Walking In My Shoes
Slowblow
(wspanialy b-side z It's No Good z ULTRY)

PS
Wiewiórka:
Jeżeli chodzi o DM to ostatniego albumy nie słyszałem –a szkoda może i dobry.

Koniecznie nadrób tą zaległość!! PTA to świetny album!! Pierwszy raz w sklad plyty DM weszly w sklad kompozycje Dave'a Gahana. 1 KLASA! Dla mnie to album ceniony na rowni z Violatorem i Music For The Masses.

23-03-2009, 14:39

ralph napisał(a):Z listy wszystkich utworow zespolu forumowicze eliminowali najmniej lubiane az do finalowej, najbardziej lubianej przez ludzi forum 5ki utworow. Mysle ze u nas tez mozna by cos takiego zrobic, tylko musimy poczekac az bedzie jeszcze troche wiecej ludzi, a z tego co widze wciaz nas przybywa! Chetnie bym sie tego podjal ;)

wiem o czym mowisz, aczkolwiek nie do konca skumalem czym to sie skonczylo u DM, tzn co wybrali :) ani do konca nie rozumiem jak przebiega ten proces eliminacji.

to swietny pomysl, ale jak mowisz - potrzeba wiecej osob. chetnie dowiem sie jakie jest 5 najpop. kawalkow PSB wg fanow. bo wg niefanow zapewne bedzie to Sin, GW, WEG, AOMM, CYFH?

23-03-2009, 15:08

Juz wyjasniam: Mamy cala liste wszystkiego co nagrali PSB. Kazdy z nas wybiera 10 najmniej lubianych przez siebie utworow i dwom najbardziej nielubianym daje po 5 pkt. Dwom troche mniej nielubianym po 4pkt itd. Na koniec rundy, ktora trwa powiedzmy, kikla dni, sumuje sie glosy i odzrzuca 5 kawalkow ktore dostaly najwiecej glosow, po czym nastepuje kolejna runda, gdzie glosujemy na te kawalki, ktore zostaly, w ten sam sposob. Zabawa trwa az odrzucimy wszystko i zostaje nam finalowa 5ka, z ktorej wybieramy najmniej lubiane. Wygrywa ten utwor ktory dostaje najmniej (negatywnych) glosow.

Na forum DM wygralo In Your Room. Reszta tutaj.Radze sobie zapisac, bo niedlugo temat spadnie z forum. ;)

23-03-2009, 15:24

ciekawe! i fajna zabawa, a jednoczesnie research.
DM - interesujaca pierwesza piatka. kazdy z tych kawalkow jest super, ale nigdy bym nie postawil ze wygra In Your Room ;) ani ze World In My Eyes wyprzedzi Enjoy i Jesus z Violatora. widac ze fani nie lubia najwiekszych hiciorow - tak samo jestem przekonany byloby w naszym rankingu.

23-03-2009, 21:05

Everything Counts
Work Hard (- dziwne? ;) )
Photographic
Ice Machine
Waiting For The Night

i innych sporo kawalkow z pierwszych plyt

23-03-2009, 22:23

Witam!

Należę do wielbicieli twórczości Depeche Mode, którzy cenią sobie bardziej wokal Martin'a L.Gore i dlatego podam dwa rankingi, a nawet trzy, ponieważ dodam klipy.

Moje najlepsze utwory DM:
Kawałki DM (wokal Dave'a Gahan'a):
- "New Life"
- "World In My Eyes"
- "Higher Love" (live) - DVD "Devotional"
- "Waiting For The Night" (live) - DVD "One Night In Paris"
- "Martyr"
+
Kawałki DM (wokal Martin'a L.Gore'a):
- "One Caress"
- "It Doesn't Matter Two" (live) - DVD "One Night In Paris"
- "Breathe" (live) - DVD "One Night In Paris"