Nie wiem dokładnie kiedy powstało (14 marca - data zarejestrowania administratorów ?), 18 marca (data zarejestrowania pierwszych użytkowników?) - ja zorientowałem się dopiero dziś (dokładnie w rok po moim zarejestrowaniu
), ale polskie Polskie forum fanów Pet Shop Boys funkcjonuje od roku.
Ostatni rok byl dla mnie naprawdę niezwykły jeśli chodzi o PSB - wspaniały album Yes, trasa koncertowa, na której udało mi się Ich zobaczyć, Brit Award, single, teledyski, wywiady, artykuły i recenzje, które pochłaniałem w sporych ilościach i wcale nie najmniej ważne forum, które dla mnie stało się bardzo wazna częścią mojego świata PSB. Świetnie było słuchać nowej płyty, oglądać teledyski a nawet słuchać przez dwa tygodnie internetowego radia grającego PSB non-stop przez 14 dni i śledzić wszystko co działo się wokół N&C i móc jednocześnie dyskutować o tym wszystkim z Wami, na porządnym, sprawnie działającym forum!
Glosować w Best-Test, ściągać remixy i inne materiały itd...
Dzieki forum udalo mi sie poznac kilku jego czlonkow, albo odnowic kontakty z dawnymi znajomymi, spotkac sie na koncertach i poczuć, ze to forum to nie tylko jedna z wielu stron w internecie, ale społecznosc. Dosyc waska (pomimo ponad setki zarejestrowanych użytkowników), ale jak najbardziej aktywna i wartosciowa.
Wielkie dzięki dla twórców forum, administratorów i Was wszystkich, którzy piszecie lub tylko się przyglądacie za bycie tutaj. Mam nadzieje ze również dla Was przebywanie tutaj i wspólne pisanie jest równie wielką radochą jak dla mnie!
PZDR Ralph